Het ‘Groei’-scenario

Vandaag, maar net wat beter

In het jaar 2040 is de campus getransformeerd tot een bruisend epicentrum van kennis en technologie. Het digitale en fysieke komen harmonieus samen, en studenten en docenten bloeien op dankzij geavanceerde, adaptieve leersystemen.Het ‘Discipline’-scenario

Menselijke maat, strak geregeld

In het jaar 2040 is het onderwijs gestructureerd en stevig gereguleerd, met een sterke focus op publieke waarden, privacy en duurzaamheid. Dit vertaalt zich naar een campusomgeving die identiteits- en gemeenschapsvorming benadrukt, en programma’s die balanceren tussen flexibiliteit en standaardisatie.
Het ‘Transformatie’-scenario

Radicaal anders, toch realistisch

In 2040 is onderwijs radicaal geflexibiliseerd en gepersonaliseerd. Studenten zitten nergens nog passief in de collegezaalbanken, maar zijn in alle sectoren actieve deelnemers in hun eigen, op maat gemaakte leertraject. Docenten fungeren als coaches, begeleidend door een constant beschikbaar kennislandschap.
Het ‘Ineenstorting’-scenario

Verval, in de schaduw van big tech

In 2040 zien we een wereld waar technologische afhankelijkheid en de macht van techgiganten domineren. Het publiek onderwijs worstelt met verouderde faciliteiten en een gebrek aan middelen, terwijl private, door techbedrijven gefinancierde instellingen opbloeien.